• 0360-404931
  • ecodessalaj@yahoo.com
  • Str. Unirii, nr.15, Zalău, Sălaj
Reprezentanţi din opt judeţe au discutat la Zalău despre gestionarea deşeurilor din România

Reprezentanţi din opt judeţe au discutat la Zalău despre gestionarea deşeurilor din România

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ECODES Sălaj” a organizat în perioada 22 – 24 noiembrie un eveniment intitulat „Întâlnire de lucru FADI – costuri şi tarife”, la care au participat reprezentanţi ai ADI-urilor din judeţele Arad, Timiş, Cluj, Maramureș, Mureş, Covasna şi Sibiu, în frunte cu preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI), Gabriel Moiceanu şi cu directorul executiv FADI, Liliana Nichita.

Cristian-Adrian Pop, director executiv al ADI ECODES Sălaj, ales în acest an coordonator la nivel naţional al Grupului de lucru „costuri şi tarife”, a ţinut ca evenimentul să aibă loc la Zalău şi din dorinţa de a prezenta colegilor din ţară Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Sălaj, dar mai ales Centrul de Management Integrat de la Dobrin. FADI organizează trimestrial diverse întâlniri la nivel naţional şi zonal, Zalăul găzduind un astfel de eveniment pentru prima dată de la înfiinţarea ADI ECODES Sălaj.

Scopul acestei întâlniri a fost de a analiza modul de stabilire şi ajustare a tarifelor, conform noilor prevederi legislative, din care amintim Legea 101/2006 (Legea serviciului de salubrizare a localităţilor) şi Ordinul 640/2022. A fost dezbătută şi problema colectării deşeurilor biodegradabile şi a deşeurilor textile, care în viitorul apropiat va fi obligatorie în urma modificărilor legislative survenite. Necesitatea efectuării determinărilor de compoziţie a deşeurilor şi analizarea situațiilor financiare au fost alte subiecte dezbătute la evenimentul organizat de ADI ECODES Sălaj.

Colectarea separată a deşeurilor este o activitate extrem de importantă într-o societate civilizată, iar în România este o problemă ce trebuie rezolvată cu implicarea tuturor părților vizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *